Posted on

Att välja logga till sitt tryckeri

Det viktigaste ett tryckeri kan göra är att välja rätt logga. Det är det som är företagets ansikte utåt och det som talar om vad det är, står för och får för intryck hos en människa. Om du fått rollen att designa loggan till erat tryckeri så måste du vara försiktig och tänka noga. Vi ska gå igenom vad som är viktigt att tänka på när ditt tryckeri ska få en logga.

Viktiga saker att tänka på

• Vad står erat tryckeri för – Tänk på all ambition ni har för erat tryckeri, varför ni startade och vad ni vill uppnå. Vad finns det för produkter på ett tryckeri som kan vara till inspiration för loggan? Vad ska ni ha för färger som passar?
• Att stå ut – När ett tryckeri ska få en logga så kan det vara avgörande för hur mycket kunder som kommer strömma in då människan dömer ditt tryckeris logga vid första intryck. Det kommer avgöra kundens tillfredställelse hos erat tryckeri vid det där absolut första mötet. Våga stå ut och gör något som ni tror kommer dra folk till erat tryckeri. Att följa trender är inte alltid bäst då det tenderar att allt ser likadant ut.
• Tänk på att loggan ska vara skalbar – Loggan till erat tryckeri kommer att klä många olika annonsupplägg. Ibland på en stor skärm, affisch eller banner. Ibland i en liten tidningsannons eller kanske en nyckelring. Se då till att det inte är för mycket detaljer som gör att det inte går att se vad det är på loggan när den är mindre. Så att erat tryckeri alltid tilltalar kunden i stor eller liten skala.

En loggas beståndsdelar

• Den ska presentera en affärsidé – Loggan till erat tryckeri kommer vara ansiktet utåt mot världen och det är då det allra bästa om den innehåller något detalj inom tryckeri som gör att folk associerar loggan med att det just är ett tryckeri. Till exempel om en målare ska göra en logga så är det bästa om man kan få in en pensel i loggan.
• Det ska vara i ögonfallande – Även om man kan göra en logga lätt så att folk förstår att ni är ett tryckeri så ska loggan också vara designad att vara bekväm för ögat att titta på och en logga som folk fastnar med blicken på om dom passerar er logga på gatan och kommer från en byrå. Loggan till erat tryckeri ska helt enkelt vara attraktiv och fin att titta på.
• Lätt att komma ihåg – Man vill att folk kommer ihåg loggan till erat tryckeri. Även om folk så bara sett den på en bil som kört förbi så vill man att den ska ha fastnat på deras näthinna. Om loggan är intressant och i ögonfallande så kan dom komma ihåg den tills den stunden dom får tillfälle ta kontakt med ert tryckeri. Därför vill man också att texten ska vara enkel och som går att läsa snabbt och komma ihåg länge.

Synbarhet
När du designar loggan till ditt tryckeri så vill du att den ska vara synbar vart den än placeras någonstans. Du vill kunna sätta din logga i alla olika miljöer och färger utan att den försvinner. Även om ni sätter loggan bland massor av andra företag ska den synas så tänk noga på val av färger och prova er fram genom att sätta den bland olika andra företag.